Gokart

Samtliga dagens event körs med vår standardgokart på 9hk inställning. Vi arrangerar er tävling och då ingår, tävlingsledare, heatindelning, resultatlistor och flaggvakt. Upplägget på företagsbokningar är desamma som vid privatbokningar liksom priserna som nedan är angivna inklusive moms. Exklusive moms får Ni om Ni drar bort 6% som är momssatsen på gokartkörning med tidtagning i Sverige.

 

Bokade sällskap skall vara på plats senast 15 min före avsatt event tid, den tiden är avsedd för incheckning i vårt nya tidtagninssystem, förargenomgång och omklädning. Sen ankomst kan innebära förkortad racetid då vi ofta har efterföljande bokningar. Minsta antal för att kunna boka är 6 personer vilket innebär att vi tar betalt för 6 personer även vid 1-5 personer. Vid bokningar från 8 personer och uppåt gäller en tolerans mot bokat antal på ± 2 personer.

 

UPPLÄGG

Förargenomgång: Säkerhet, körteknik, strategi mm

Träningsheat: Här får ni en chans att känna på banan och bilarna.

Tidskvalificering: Din bästa varvtid avgör din startposition i finalen.

Finalheat: Gemensam start, först i mål vinner.

Prisutdelning: Medaljer delas ut till 1:an, 2:an och 3:an på prispallen.

 

GRAND PRIX

Tidsåtgång för 8 personer 45min, 16 personer 1h 30min, 24 personer 2h eller för 32 personer 2h 30min.

– 4 varvs träning

– 8 varvs tidskvalificering

– 10 varvs final

Pris: 350kr / person

 

F1 GRAND PRIX

Tidsåtgång för 8 personer 1h, 16 personer 1h 45min, 24 personer 2h 30min eller för 32 personer 3h.

– 4 varvs träning

– 2×8 varvs tidskvalificering

– 15 varvs final

Pris: 450kr / Person

 

LE MANS

Perfekt event för Er som har kört våra grand prix tidigare, prova denna lagtävling som höjer engagemanget ytterligare en nivå!

- 6 varvs kombinerad träning och tidskvalificering för alla förare med tidtagning.

– 60 minuters race, lämpligt för 3-4 personer, tidsåtgång 2h.

– 90 minuters Le Mans, lämpligt för 4-5 personer, tidsåtgång 2h 30min.

– 120 minuters Le Mans, lämpligt för 5-6 personer, 3h.

Pris: 60 minuter 1300kr/gokart, 90 minuter 1800kr/gokart eller 120 minuter 2300kr/gokart.

 

COMBO RACET (Gokart och Paintball)

För er som vill ta tävlandet till en helt ny nivå, så kan en combo gokart/paintball vara något. Passar perfekt för svensexan/möhippan, team building, kompisgänget, företaget, ja för alla!

 

Combo Racet: GP (4 varv träning, 8 varv kval, 10 varv final) och stora paintball paketet 600kr per person (min 8 personer).

Kör

DROP IN

Ett drop in lopp har en garaterad körtid av 8 minuter med tidtagning. Varje lopp innehåller ett uppvärmningsvarv och ett nedvarvningsvarv vilket gör att den totala körtiden blir ytterligare ca2 minuter. Vi justerar in gokarten efter Er längd och ställer in den på den effekten Ni skall ha. Vi kör aldrig olika motoreffekter i samma lopp och det såklart av rena säkerhetssjäl. Vill du som vuxen köra med ditt barn som kör låg motoreffekt (4hk) så går det utmärkt så länge som Ni kör på samma motoreffekt vilket trotts allt är ännu roligare för Era barn.

 

För att ställa Er i kö för körning så behöver Ni registrera Er i våra registreringsterminaler och betala. Därefter placeras Ni av vår personal in i närmast lediga lopp och kan då få en ungefärlig starttid av vår personal. Om Ni vid extremt stort kundtryck hos oss på Action Center som kund väljer att ta en sväng för att senare komma tillbaka till anläggningen för körning när Ert lopp närmar sig så skall Ni alltid vara tillbaka minst 30min innan Ert inplanerade lopp.

 

OBS, det finns inget annat sätt att "stå i kö" på hos oss än att betala och bli inskriven i närmast lediga lopp!

 

Bra att veta är också att det inte går att boka eller reservera tid för drop in körning utan det är alltid kösystem och först till kvarn som gäller. Om Ni måste ha en reserverad tid just till Er grupp så är den rätta produkten för Er att boka ett event, det går alltså inte att boka drop in lopp varesig via formuläret nedan eller i vår bokningstelefon.

 

Tänk också på att bokade event alltid går före drop in, ta därför alltid för vana att kontrollera om banan är ledig eller upptagen innan Ni beger Er mot Action Center för att köra gokart. Om Ni vill eller rent av måste ha en reserverad tid för gokartkörning behöver Ni samla ihop ett gäng på minst 6 personer och boka ett av våra event en bit ner på denna sidan.

STANDARDGOKART

Låg och hög hastighet körs med världens bästa hyrkartingbilar som kommer från Franska Sodikart. Modellen heter RT8 och den har förutom riktigt go körkänsla även den högsta säkerhetstandarden.

 

LÅG HASTIGHET (4hk)

Rekommenderat för barn från 10år som är längre än 125cm, minsta tillåtna ålder är 8år. Pris 80kr

 

HÖG HASTIGHET (9hk)

Rekommenderat tidigast från 13år och för en minsta längd av 150cm. Pris 120kr

PRESTANDAGOKART

För Er som kör på ett säkert, bra och hänsynsfullt sätt med vår standardbil på 9hk finns möjligheten att få köra en av våra fyra RX250 från Sodikart. För samtliga effektlägen (15 och 22hk) gäller att man skall vara prickfri på alla sätt med våra standardbilar. Förare under 18år får endast köra i målsmans närvaro, minsta längd är 150cm och lägsta ålder är 15år.

 

STEG 1 (15hk)

För att få köra detta krävs att du som förare har presterat under 42 sekunder med vår standardbil (9hk) på vår bana. Pris 200kr

STEG 2 (22hk)

Introduceras troligen våren 2018 och varvtidskravet på steg 1 (15hk) för att få köra steg 2 kommer att fastställas under hösten 2017.

Pris 280kr

Boka

EVENT