Archery Tag

ARCHERY TAG

Spela

ARCHERY TAG

Detta nöjets spelform är väldigt likt paintball med den skillnaden att man istället skjuter på varandra med pilbåge och en "mjuk" pil. Vi har 40 pilbågar och tillhörande pilar, det innebär att vi kan ta emot vilken storlek på grupp som helst!

Våra två parker för Archerytag har 2 olika miljöer, en "öppen" så kallad Speedball plan i paintball världen med utplacerade skydd på och en skogpark med lättare och lite skönt lummig skogsterräng.


Vi har all utrustning som Ni behöver, skyddsmask / skyddsglasögon, pilbåge och pilar. Vi rekommenderar Er som spelare att ha gymnastikskor och kläder för fysisk aktivitet.


På spelplanerna placeras det för vissa spelformer ut måltavlor att skjuta på under spelets gång. Vi erbjuder tre olika spelformer enligt nedan som Ni kan välja ett från eller alternativt så testar Ni flera av dem under Ert Archerytag event!

POÄNGTÄVLING

Detta upplägg ger mest speltid för alla och lämpar sig extra bra för nybörjare. Det är också ett väldigt bra och underhållande alternativ fär åskådare. Varje deltagare räknar sina egna poäng och Ni får 1 poäng per motståndare som Ni träffar samt 2 poäng för varje träff av måltavla eller fångst av motståndares pil i luften som Ni gör under matchens gång, laget med flest poäng vinner självfallet :-)

 

ELIMINERINGSTÄVLING

Om Ni skjuter ut alla prickar på en av motståndarens måltavlor eller skjuter ut alla spelare i motståndarlaget så har Ni vunnit matchen. Om en motståndare fångar din pil i luften så blir du utslagen från pågående match. Denna formen av spel lämpar sig för spelare som har kört Archerytag tidigare. Om inget lag har slagits ut när speltiden tar slut så vinner det laget med flest spelare kvar! 


CAPTURE THE FLAG

Detta spelas som paintballens "Capture the flag", alla spelare får här röra sig fritt över hela spelplanen. En begränsning är att man aldrig får skjuta på någon närmare än 5m. Hos oss på Action Center så innebär det också att vi utöver att skjuta ut samtliga motståndare även kan vinna genom att dunka på motståndarens tunna. För att göra det behöver Ni ta Er förbi alla kvarvarande motståndare och komma ända fram till deras "hemma" tunna på andra sidan spelplanen. Om Ni lyckas dunkar på motståndarens tunna innan Ni blir träffade av en pil så har Ni vunnit. Flest vunna matcher står som segrare i Ert event!

Vi erbjuder följande

EVENT ALTERNATIV

När Ni bokar flera event och eller nöjen hos oss som genomförs inom 4 dagar så ger vi Er mängdrabatt!
Två event ger 5% rabatt, 3 event ger 10% rabatt och 4 event ger 15% rabatt.


Lilla Archery Eventet

Total tidsåtgång 1 timme för upp till 30 deltagare.

Introduktion och testa skytte 15 minuter, Speltid 3 x 10 min, pauser 2 x 5 min, avslut 5 min.

270 kr / deltagare


Stora Archery Eventet

Total tidsåtgång 1,5 timme för upp till 30 deltagare.

Introduktion och testa skytte 15 minuter, Speltid 5 x 10 min, pauser 4 x 5 min, avslut 5 min.

370 kr / deltagare


XL Archery Eventet

Total tidsåtgång 2 timmar för upp till 30 deltagare.

Introduktion och testa skytte 15 minuter, Speltid 7 x 10 min, pauser 6 x 5 min, avslut 5 min.

470 kr / deltagare

Läs all information nedan

INNAN SPEL HOS OSS

Detta här är en kort genomgång av alla regler samt alla säkerhetsföreskrifter.


 1. Skyddsutrustning
  Mask/skyddsglasögon får aldrig tas av inne på spelplanen. Om spelare upprepade gånger gör misstag med mask/skyddsglasögonen så får denne spelare tyvärr ej fortsätta att spela utan blir tvungen att avbryta av säkerhetssjäl. Om Ni som kund ser någon utan mask så hjälp till med att påminna varandra!


 2. Spelplan
  Planen är 15 x 30 meter och den är uppdelad i 3 delar (för "capture the flag" spel 25 x 50 meter). Varje lag har var sin zon i varje kortsida av spelplanen, däremellan finns en neutral zon som är 5 meter. I mitten zonen (den neutrala) får spelare endast vara när de hämtar pilbåge och pilar efter start av spelet. Det är förbjudet att skjuta på spelare i mitten zonen och att skjuta på andra spelare därifrån. Mitten zonen är också dommarens primära plats.


 3. Start av spel
  Pilarna placeras inför starten av varje match i den neutrala zonen i mitten av spelplanen. I mittenzonen skall man endast vara när pilar hämtas, ingen paus från spel får tas där inne och inte heller någon strategisk fördröjning får ske. Varje spelare får maximalt ha 2 pilar samtidigt.

 4. När är Ni träffade?
  Om ni blir träffade av en pil i rörelse så är Ni träffade, detta gäller även pilar som har studsat i marken.

 5. Vad gör man om man blir träffad?
  Vid poängtävling så får spelaren som sköt pilen 1 poäng och det håller denne själv koll på. Vid "capture the flag" eller eliminerings spel så går man av spelplanen om man blivit träffad.

 6. Minsta avstånd för skott?
  Det minsta skottavståndet är fem meter, om man kommer för nära kommunicerar man genom att sträcka upp handen och backar isär hemåt samt går in bakom närmsta skydd. Bägge blir neutrala när handen sträcks upp tills man fått var sitt skydd och handen åter är nere.

 7. När och hur startar samt slutar en match?
  Dommaren både startar och stoppar varje match med visselpipa. Oavsett om Ni anser att dommaren blåser av vid rätt tillfälle eller ej så måste Ni sluta skjuta, där kan vara en spelare någonstans som Ni ej ser som sitter utan mask eller att något annat problem finns på spelplanen.

 8. När är eventet slut?
  Ert event är slut när samtliga i eventet ingående perioder är spelade och vår eventvärd har tackat för oss!VANLIGA FRÅGOR


Gör det ont?

En träff av en pil gör normalt inte ont, håller man bara avståndet enligt reglerna så är allt okey.Hur många ska man vara?

Ni kan vara upp till 30 spelare samtidigt hos oss, för fler deltagare än 30 så delar vi bara in oss i 3 eller fler lag och kör en turnering. Vid spel med 3 lag spelar varje lag 2 matcher i sträck och sedan tittar man (samt vilar) den tredje matchen. Rekomenderat är att vara minst 8 personer men det går att spela på 6 personer och vi kör ända ner till 4 personer om kunden verkligen vill men avråder egentligen från spel under 6 deltagare (om Er grupp är mellan 4 - 7 spelare så hänvisar vi till våra "Drop In" öppettider).Hur gammal måste man vara?

För att få spela Archerytag så finns ingen specifik åldersgräns, Ni som kund måste dock såklart kunna skjuta iväg pilarna och för det så brukar man med dessa fullstorleksbågar behöva vara minst 12 år gammal (pilbågarna är 130 cm höga).Vad händer när man kommer till er och hur går det till?

När ni kommer blir ni först välkomnade av er eventvärd. Därefter tilldelas ni skyddsmask eller skyddsglasögon och Ni får Era pilbågar. Ni delas sedan också in i lag och får färgband för att kunna urskilja de olika lagen. Tillslut promenerar vi iväg mot paintball parken som Ni skall spela i, väl där går vår eventvärd igenom säkerhetsreglerna och visar parkens gränser samt omgivning. Sedan är det bara att köra igång!Hur och när sker betalning?

Vi hanterar betalningen med kort på Action Centers anläggning innan förberedelserna påbörjas (kvitto skickas per sms eller via mail).