Historia

VÅR HISTORIA

Läs om...

VÅR HISTORIA

1999

Action Center startades detta år under namnet Gocart Center i Västervik. Första verksamhetsåret tillbringades på en arrenderad tomt i Lucernahamnen.


2000

Till våren 2000 togs steget att bygga en helt ny bana på en egen fastighet i Karstorp industriområde endast ett par minuter från Lysingsbadets semesteranläggning. Den nya banan slog upp portarna lördagen den 27 maj samma år.

2001

Efter första sommaren förlängdes banan med ca100 meter och den fick därav då två lite längre rakor. Mellan dessa rakor placerades en lätt doserad 180º kurva. Banan har idag utvecklats till en av de finare i landet och den är mycket välbesökt under sommarhalvåret.


2009

Innan säsongen drog igång upprustades anläggningens bekvämligheter genom att det drogs in kommunalt vatten och avlopp. Det byggdes en ny handikapptoalett, nytt staket sattes upp och schaktningen  för en kommande ytterligare förlängning av banan gjordes.


2011

Detta år tog en ny ägare anläggninen från dess grundare och samma år byggdes banan alltså också ut med ytterliggare 150 meter.


2014

Gocart Centers nöjesutbud utökades med Paintball, banan som byggdes är av Speedball typ med lufthinder vilket i uthyrningssammanhang är väldigt unikt.


2015

Den sista  Mars 2015 tog Nydala Racing från Småländska höglandet över driften av Gocart Center. Nydala Racing har 7års erfarenhet från hyrkartingbranschen i Vetlanda. För mer info se www.nydalaracing.com och www.facebook.com/nydalaracing


Redan i Juni utökas  paintballverksamheten med ytterligare en bana och den är av mer traditionell typ. Vi spelar där nått vi kallar Wreckball, banan är av speedball typ men den är byggd av rivningsmaterial som dess namn anspeglar på.


I början på Juli månad  tar Nydala Racing anläggningens gokartbana till nästa nivå genom att öka säkerheten på banan på flera sätt, tydligare gränser målas och banans curbs förbättras samt utökas så att banan går att köra i båda riktningar. Action Center byter också goakrtar till branschens absoluta toppmärke Franska Sodikart. Från sommaren 2015 används marknades säkraste och bästa hyrgokart Sodikart RT8 på vår anläggning i Västervik.


I September utökas gokartutbudet med en exklusiv prestandamodell som är effektmässigt justerbara i fyra lägen varav Action Center kommer använda tre 15hk, 22hk och 28hk.


I mitten av September utökas verksamheten med Segwaynöje, kunderna kan alltifrån hyra till boka Segwayevent eller spela Segwaypolo.


2018

Den 08 Juni öppnar Action Center Småland AB dörrarna på Action Center i Västervik, det nya företaget som fortsätter att utveckla banan vidare mot Svensk topp kvalite drivs nu av fyra delägare. De nya ägarna har tillsammans runt 35års erfarenhet av hyrkarting både nationellt och internationellt.


Där finns många nyheter  i sikte, såväl en ytterligare höjning  av kvaliten på anläggninen som nya nöjen i verksamheten. Vi får lova att återkomma med detta allteftersom verksamheten  utvecklas!


Varmt välkomna till Västerviks fantastiskt fina gokartanläggning och paintballbana!


2022

Under senna säsongen började vi arrangera vårt tredje nöje Archerytag i våra paintball parker. Archerytag spelas med paintball maskerna som skydd för ansikte och på samma stolek av yta som paintballen. På spelplanen finns förutom dubbelt så många pilar som deltagare även måltavlor som deltagarna får poäng för att skjuta ner. Vill Ni leka Robin Hood för en dag?

Varmt välkomna att boka Era event här på vår hemsida!


2023

Till sommaren 2023 blev det äntligen dags att introducera vårt fjärde näja Bumperball. Denna galet roliga formen av fotboll som vi vill beskriva som något av Hockeyfotboll spelas normalt i 5 manna fotbollsformat. På med aktivitetskläderna och gymnastikskorna så ses vi på Action Center!


Nu när vi äntligen har uppnått 4 olika nöjen med hög puls i så tycker vi att vi äntligen lever upp till namnet Action Center :-)