Paintball

PAINTBALL

Spela

PAINTBALL

Välkommna till våran painballpark som ligger i anslutning till Action Centers gokartbana. Paintball är en adrenalin och actionfylld lagsport med höga säkerhetskrav.


Action Centers har idag  slagit ihop de två  banorna på bilden ovan till en större spelplan med varierande miljö som passar kanon till uthyrningsverksamhet! 


Min antal deltagare är 8 personer.

WRECKBALL

En wreckballbana är som ordet antyder byggd av rivningsmaterial av olika slag, vår nuvarande bana har en varierande miljö med olika typer av skydd som  ger intensiva spelomgångar. Här finns bättre skydd bakom värnen än på en tävlingsbana vilket underlättar för Er som inte är erfarna spelare.

INTRODUKTIONSEVENT

100 bollar

Skyddsdräkt

Skyddsmask

Markör

Drivgas

Pris: 200 / person

LILLA EVENTET

200 Bollar

Skyddsdräkt

Skyddsmask

Markör

Drivgas

Pris: 250 / person

STORA EVENTET

500 bollar

Skyddsdräkt

Skyddsmask

Markör

Drivgas

Pris: 350kr / person

EXTRA BOLLAR

100 bollar / 50kr

500 bollar / 200kr

2000 bollar / 700kr

KOMBINATIONSEVENT

För er som vill ta tävlandet till en helt ny nivå, boka ett kombinationsevent med gokart och paintball. Passar perfekt för svensexan/möhippan, team building, kompisgänget, företaget, ja för alla!


 COMBO RACET

GP (4 varv träning, 8 varv kval, 10 varv final) och stora paintball paketet 600kr per person (min 8 personer).

Läs all information nedan

INNAN SPEL HOS OSS

Detta är en kort genomgång om alla regler samt alla säkerhetsföreskrifter.


Det viktigaste av allt är Masken. Vi har 1 bana så kallas (Millenium full size) i anslutning till banan så finns en s.k. safezone. Det är ett nät skyddat område där man inte kan bli träffad och därmed det enda stället man får ta av sig masken på. Där finns handukar och vatten som hjälp för att rengöra sin mask.


Glöm ej bort att masken måste vara på hela tiden när ni vistas på banan. Om spelare upprepade gånger gör misstag med masken får denne spelare tyvärr ej fortsätta att spela utan blir tvungen att avbryta av säkerhetssjäl. Bara inne i safezone får man ta av sig masken, om Ni som kund ser någon utan mask så hjälp till att påminna varandra.Vad är en träff?

Träff är en direktträff på hela kroppen ända ut i fingertopparna av en boll som går sönder. Stänk och studs är alltså inte träff. Så fort man är träffad sträcker man upp markören i luften och säger träffad. Gå sedan till safezone. Säkra bössan utanför, med medföljande pip påse.


Är man osäker på om en boll gått sönder eller är osäker om något så finns det en domare med under varje spel. Domaren hjälper till med att fylla boll, fixar bössan m.m. Ropa domare högt och tydligt så får ni hjälp. Vi har även ett skjutavstånd på fem meter. Kommer man för nära får man kommunicera och backa isär. Bägge blir neutrala tills man fått var sitt skydd.Det finns tre sätt att bli markerad på:

Det första är att en boll går sönder mot kroppen.


Det andra sättet är om ni springer utanför banmarkeringarna. Det tredje är om ni kan komma så nära motståndaren att ni kan lägga handen på vederbörande. Säg då bara markerad så får han/hon lämna banan.


Plocka heller aldrig upp bollar som ligger på marken för dom är gjorda av gelatinskal och sväller direkt efter utskjutandet. Stoppar man i dom kommer bössan inte att fungera. Skaka heller aldrig bössan hårt för då går bollarna sönder i magasinet. Ha en lätt hand med bössan.Gör det ont?

Om det gör ont är en svår fråga att svara på.

Det beror väldigt mycket på t ex vart du blir träffad, från vilken vinkel, avstånd och även hur känslig man är. Avståndet är det som har störst betydelse.


På Paintball center har vi satt 5 meter som minimiavstånd, skjuter någon från ett kortare avstå tas denne spelare av banan för regelbrott.Går färgen bort?

Ja, färgen är vattenlöslig och går lätta att tvätta bort i en vanlig tvättmaskin.

Försök dock att tvätta kälderna så fort som möjligt då viss blekning kan uppstå om man väntar för länge.Vad är kulorna gjorda av?

Skalet är gjort av gelatin och fyllningen är en blandning av ”socker” och färgpigment.

Kulorna är 100% nedbrytningsbara av naturen och löses upp av regn på 48 timmar.Hur många ska man vara?

Man kan vara från 8—-> deltagare. Rekomenderat är att vara minst 8 personer.

Ni delas upp i lag om max 10 personer.Hur gammal måste man vara?

För att få spela Paintball måste man vara minst 15 år gammal. Är man yngre måste man ha med sig målsman och även intyg från föräldrarna. Någon övre åldersgräns finns det inte.Vad händer när man kommer till er och hur går det till?

När ni kommer blir ni först välkomnade av er instruktör/er. Därefter tilldelas ni kläder och instruktören går igenom säkerhetsreglerna. Ni delas sedan in i lag och får färgband för att kunna utskilja de olika lagen. Sist promenerar vi till spelfältet där vi går igenom bangränser och visar ”safezone”. Sedan är det bara att köra igång!


Varje spel tar ca 10 minuter, det håller vi på med så länge vi hinner eller orkar med.Betalning?

På plats tar vi kontant och kort (kort körs genom izettle kvitto skickas per mail). Alternativt kan vi även genomför kortdragning på våran gokartbana för att få ut ett papperskvitto på plats.