Paintball

PAINTBALL

Spela

PAINTBALL

Välkommna till våran painballpark som ligger i anslutning till Action Centers gokartbana. Paintball är en adrenalin och actionfylld lagsport med höga säkerhetskrav. Vi erbjuder spel för alla åldersgrupper från 8år och uppåt!


De yngre spelar med markörer vars bolltryck pumpas upp och med mindre boll för att träffarna skall kännas mindre.

Från 15år så sker spel med det mest pålitliga branschen har att erbjuda som är Tippmanns Custom 98 markörer, dessa har en luft tank med tryck i som fylls på vid behov mellan matcherna.


Vår nuvarande bana har en varierande miljö med olika typer av skydd som ger intensiva spelomgångar. Här finns bättre skydd bakom värnen än på en tävlingsbana vilket underlättar för Er som inte är erfarna spelare.

LILLA FÄRGBOLLS
EVENTET

Ålder 8-14år

1 timme spel / 2 lag
Pumpmarkör

Skyddsmask


Pris: 220 / person

STORA FÄRGBOLLS
EVENTET

Ålder 8-14år
1,5 timme spel / 2 lag

Pumpmarkör

Skyddsmask


Pris: 320 / person

LILLA PAINTBALL
EVENTET

250 bollar (1 magasin)

Markör med luft tank
Skyddsdräkt

Skyddsmask


Pris: 270 / person

EXTRA BOLLAR

500 bollar / 250kr

2000 bollar / 800kr

STORA PAINTBALL
EVENTET

500 bollar (1 påse)

Markör med luft tank

Skyddsdräkt

Skyddsmask


Pris: 370kr / person

XL PAINTBALL EVENTET

750 bollar (1 påse & 1 magasin)

Markör med luft tank

Skyddsdräkt

Skyddsmask


Pris: 470kr / person

KOMBINATIONSEVENT

För er som vill ta tävlandet till en helt ny nivå, boka ett kombinationsevent med valfritt nöje och event. När Ni bokar flera event och eller nöjen hos oss som genomförs inom 4 dagar så ger vi Er mängdrabatt!


Två event ger 5% rabatt, 3 event ger 10% rabatt och 4 event ger 15% rabatt.


Kombinationsevent är ett väldigt populärt upplägg för svensexan, möhippan, team building, kompisgänget eller företaget!

Nedan är några populära och av oss färdiga upplägg på kombinationsevent...


COMBO EVENT UNGDOM (Gokart: Ungdoms Racet, Paintball: Ungdoms Eventet.)

Vårt erbjudande till er ungdomar som önskar flera timmars aktivitet är ett kombinationsevent med både gokart och paintball. Detta event vänder sig till samma åldersgrupp som ungdoms Racet (11-14år). Eventet passar prima för Er skolklass eller förening eller varför inte till ett fördelsedagsfirande!

Paket pris: 595kr per person (min 6 personer, ord pris 640kr per person).


COMBO EVENT STD (Gokart: Grand Prix, Paintball: Stora Eventet)

För er som vill ta tävlandet till en helt ny nivå, så kan en combo gokart/paintball vara något. Passar perfekt för svensexan/möhippan, team building, kompisgänget, företaget, ja för alla!

Paket pris: 695kr per person (min 6 personer, ord pris 740kr per person).


COMBO EVENT XL (Gokart: F1 Grand Prix, Paintball: XL Eventet)

Maxa Er eventdag med de största eventen från två av våra nöjen, detta eventet är för Er som vill ha extra allt och orkar med en riktig genomkörare!

Paket pris: 985kr per person (min 6 personer, ord pris 940kr per person).

Läs all information nedan

INNAN SPEL HOS OSS

Detta här är en kort genomgång av alla regler samt alla säkerhetsföreskrifter. Det är kanonbra om Ni som eventkund läser igenom detta innan anländande så kör vår eventvärd en verbal repetition på detta innan start :-)


 1. Mask alltid på i slussen och på spelplanen
  Masken för aldrig tas av inne på spelplanen eller i slussen, vi har två paintball parker och i varje finns det en sluss mellan spelplanen och den säkra åskådarytan. Slussen är ett nät skyddat område där man placerar sin markör efter att man har blivit utskjuten mellan matcherna. Där inne måste masken också alltid vara på eftersom skott kan avlossas av misstag även där, endast när Ni är igenom "slussen" på det säkra området så är det okey att ta av sig masken!

  Om spelare upprepade gånger gör misstag med masken får denne spelare tyvärr ej fortsätta att spela utan blir tvungen att avbryta av säkerhetssjäl. Om Ni som kund ser någon utan mask så hjälp till med att påminna varandra!


 2. Tre saker checkas mellan varje match och det gör Ni som spelare
  1. Fyll på bollar. Ni skall ha fullt bollmagasin inför varje match, ej packat så boll går sönder i magasiner.
  2. Kontrollera att Ni har minst 1,5 bar i markörens luft tank. Om under så fyller eventvärden på Er lufttub.
  3. Ni skall också torka bort eventuell träff på markören eller Er själva inklusive masken. Där finns handukar och spraymedel som hjälp för att rengöra sin mask utanför slussen, markörerna som stannar i slussen finns det handdukar till där!


 3. När är Ni träffade?
   1. När en boll går sönder mot kroppen eller markören (bössan). Stänk och studs är alltså inte träff. Är man osäker på om en boll gått sönder, känn då först efter med Er hand. Om det ej räcker fråga en lagkamrat eller dommaren.
   2. Om ni kan komma så nära motståndaren att ni kan datta denne.
   3. Det tredje sättet är lite av ett självmål, om ni springer utanför banmarkeringarna då är Ni också ute ur spel.


 4. Vad gör man om man blir träffad?
  Så fort man är träffad sträcker man upp markören (bössan) i luften, sedan går man till säkerhets zonen. Där sätter man in markören i våra pall ställ så att eventuella vådaskott stannar inne i pallen.


 5. Ni måste se det Ni skjuter på!
  Det är ej tillåtet att sitta bakom ett skydd och bara sträcka fram markören (bössan) för att skjuta. Har man lite otur så har man ej noterat att en motståndare har tagit sig fram till andra sidan samma skydd och då skjuter vi på aldelles för kort avstånd. Skjuta genom skydd och likande är ok så länge som Ni ser det Ni skjuter på.


 6. Minsta avstånd för skott?
  Det minsta skottavståndet är fem meter, om man kommer för nära kommunicerar man genom att sträcka upp handen och backar isär hemåt samt går in bakom närmsta skydd. Bägge blir neutrala när handen sträcks upp tills man fått var sitt skydd och handen åter är nere.


 7. Tappad boll är förlorad boll!
  Ni får ej använda boll som Ni tappat på marken eller ser på banan. Stoppar man i dom så kommer det alltid med gräs/grus in i bössan och så slutar den att fungera. Skaka heller aldrig bössan hårt för då går bollarna sönder i magasinet. Ha en lätt hand med bössan!


 8. Hur vinner man en match?
  Man skjuter antingen ut alla motståndare eller så tar man sig till motståndarens tunna som man trummar högt och tydligt på. När dommaren antingen ser att alla är utskjutna eller då hen hör att någon trummar på en tunna så blåser dommaren av spelet!


 9. När och hur startar samt slutar en match?
  Dommaren både startar och stoppar varje match med visselpipa. Vid start skall samtliga spelare har kontakt med sin egna "hemmatunna" på något vis, med fot eller hand eller markör (endast för att undvika tjuvstarter). Oavsett om Ni anser att dommaren blåser av vid rätt tillfälle eller ej så måste Ni sluta skjuta, där kan vara en spelare någonstans som Ni ej ser som sitter utan mask eller att något annat problem finns på spelplanen.


 10. När är eventet slut?
  Ert event är slut när Ni är nöjda eller då samtliga bollar har skjutits. För spel med fjädermarkörerna så har Ni fritt antal boll och då är eventet antingen 1 eller 1,5 timme beroende på vilket event Ni bokade.VANLIGA FRÅGOR


Gör det ont?

Om det gör ont är en svår fråga att svara på. Det beror väldigt mycket på t.ex. vart du blir träffad, från vilken vinkel, avstånd och även hur känslig man är. Avståndet är det som har störst betydelse och det är därför vi har satt minimiavståndet till 5m, skjuter någon från ett kortare avstånd tas denne spelare av banan för regelbrott.Går färgen bort?

Ja, färgen är vattenlöslig och går lätta att tvätta bort i en vanlig tvättmaskin. Försök dock att tvätta kläderna samma dag då viss blekning kan uppstå om man väntar för länge.Vad är kulorna gjorda av?

Skalet är gjort av gelatin och fyllningen är en blandning av ”socker” och färgpigment. Kulorna är 100% nedbrytningsbara av naturen och löses upp av regn på 48 timmar.Hur många ska man vara?

Man kan vara från 4 till 7 deltagare under våra drop in öppna tider. Rekomenderat är att vara minst 8 personer, det går att spela på 6 personer och vi kör ända ner till 4 personer om kunden verkligen vill men avråder egentligen till under 6 deltagare. Ni delas upp i lag om max 10 personer, om Ni är fler än 20 deltagare så delar vi in Er i 3 lag vilket gör att man spelar 2 matcher i sträck och sedan tittar man samt vilar den tredje matchen.Hur gammal måste man vara?

För att få spela Paintball med standard markörer (Tippmann 98 på bild ovan) så måste man vara minst 14 år gammal, är man yngre (från 8 år) så sker spel med våra nya pumpmarkörer från 1 Juni 2021. Önskas spel med våra standardmarkörer för deltagare under 15 år så måste man ha med sig målsman eller intyg från föräldrarna.Vad händer när man kommer till er och hur går det till?

När ni kommer blir ni först välkomnade av er instruktör. Därefter tilldelas ni overall, skyddsmask och får Er markör (bössan). Ni delas sedan också in i lag och får färgband för att kunna utskilja de olika lagen. Tillslut promenerar vi iväg mot paintball parken som Ni skall spela i, väl där går vår eventvärd igenom säkerhetsreglerna och visar parkens gränser samt visar vår säkerhets zone. Sedan är det bara att köra igång!Hur och när sker betalning?

Vi hanterar betalningen med kort på Action Centers anläggning innan förberedelserna påbörjas (kvitto skickas per sms eller via mail).