Paintball

PAINTBALL

Spela

PAINTBALL

Välkommna till våran painballpark som ligger i anslutning till Action Centers gokartbana. Paintball är en adrenalin och actionfylld lagsport med höga säkerhetskrav.


Vi erbjuder spel för alla åldersgrupper från 8år och uppåt!


De yngre spelar med markörer vars bolltryck pumpas upp och med mindre boll för att träffarna skall kännas mindre.

Från 15år så sker spel med det mest pålitliga branschen har att erbjuda som är Tippmanns Custom 98 markörer, dessa har en luft tank med tryck i som fylls på vid behov mellan matcherna.

Vår nuvarande bana har en varierande miljö med olika typer av skydd som  ger intensiva spelomgångar. Här finns bättre skydd bakom värnen än på en tävlingsbana vilket underlättar för Er som inte är erfarna spelare.

BARNEVENTET

Ålder 8-11år

1 timme spel / 2 lag
Pumpmarkör

Skyddsmask


Pris: 200 / person
(från 1 juli 270kr)

UNGDOMSEVENTET

Ålder 12-14år
1,5 timme spel / 2 lag

Pumpmarkör

Skyddsmask


Pris: 300 / person
(från 1 juli 320kr)

LILLA EVENTET

250 bollar (1 magasin)

Markör med luft tank
Skyddsdräkt

Skyddsmask


Pris: 250 / person
(från 1 juli 270kr)

EXTRA BOLLAR

500 bollar / 250kr

2000 bollar / 800kr

STORA EVENTET

500 bollar (1 påse)

Markör med luft tank

Skyddsdräkt

Skyddsmask


Pris: 350kr / person
(från 1 juli 370kr)

XL EVENTET

750 bollar (1 påse & 1 magasin)

Markör med luft tank

Skyddsdräkt

Skyddsmask


Pris: 450kr / person
(från 1 juli 520kr)

KOMBINATIONSEVENT

För er som vill ta tävlandet till en helt ny nivå, boka ett kombinationsevent med gokart och paintball. Passar perfekt för svensexan, möhippan, team building, kompisgänget eller företaget!COMBO EVENT UNGDOM (Gokart: Ungdoms Racet, Paintball: Ungdoms Eventet.)

Vårt erbjudande till er ungdomar som önskar flera timmars aktivitet är ett kombinationsevent med både gokart och paintball. Detta event vänder sig till samma åldersgrupp som ungdoms Racet (12-14år). Eventet passar prima för Er skolklass eller förening eller varför inte till ett fördelsedagsfirande!

Paket pris: 540kr per person (min 6 personer, ord pris 600kr per person).
(Från 1 juli ord pris 640kr per person, nytt pris 600kr per person)


COMBO EVENT STD (Gokart: Grand Prix, Paintball: Stora Eventet)

För er som vill ta tävlandet till en helt ny nivå, så kan en combo gokart/paintball vara något. Passar perfekt för svensexan/möhippan, team building, kompisgänget, företaget, ja för alla!

Paket pris: 630kr per person (min 6 personer, ord pris 700kr per person).
(Från 1 juli ord pris 740kr per person, nytt pris 700kr per person)


COMBO EVENT XL (Gokart: F1 Grand Prix, Paintball: XL Eventet)

Maxa Er eventdag med de största eventen från två av våra nöjen, detta eventet är för Er som vill ha extra allt och orkar med en riktig genomkörare!

Paket pris: 810kr per person (min 6 personer, ord pris 900kr per person).
(Från 1 juli ord pris 1040kr per person, nytt pris 950kr per person)

Läs all information nedan

INNAN SPEL HOS OSS

Detta är en kort genomgång om alla regler samt alla säkerhetsföreskrifter.


Det viktigaste av allt är Masken. Vi har 1 bana så kallas (Millenium full size) i anslutning till banan så finns en s.k. safezone. Det är ett nät skyddat område där man inte kan bli träffad och därmed det enda stället man får ta av sig masken på. Där finns handukar och vatten som hjälp för att rengöra sin mask.


Glöm ej bort att masken måste vara på hela tiden när ni vistas på banan. Om spelare upprepade gånger gör misstag med masken får denne
spelare tyvärr ej fortsätta att spela utan blir tvungen att avbryta av säkerhetssjäl. Bara inne i safezone får man ta av sig masken, om Ni som kund ser någon utan mask så hjälp till att påminna varandra.Vad är en träff?

Träff är en direktträff på hela kroppen ända ut i fingertopparna av en boll som går sönder. Stänk och studs är alltså inte träff. Så fort man är träffad sträcker man upp markören i luften och säger träffad. Gå sedan till safezone. Säkra bössan utanför, med medföljande pip påse.


Är man osäker på om en boll gått sönder eller är osäker om något så finns det en domare med under varje spel. Domaren hjälper till med att fylla boll, fixar bössan m.m. Ropa domare högt och tydligt så får ni hjälp. Vi har även ett skjutavstånd på fem meter. Kommer man för nära får man kommunicera och backa isär. Bägge blir neutrala tills man fått var sitt skydd.Det finns tre sätt att bli markerad på:

  1. Det första är att en boll går sönder mot kroppen.
  2. Det andra sättet är om ni springer utanför banmarkeringarna.
  3. Om ni kan komma så nära motståndaren att ni kan datta (lägga handen på) hen, säg då bara markerad så får hen lämna banan.


Plocka heller aldrig upp bollar som ligger på marken för dom är gjorda av gelatinskal och sväller direkt efter utskjutandet. Stoppar man i dom kommer bössan inte att fungera. Skaka heller aldrig bössan hårt för då går bollarna sönder i magasinet. Ha en lätt hand med bössan.Gör det ont?

Om det gör ont är en svår fråga att svara på.

Det beror väldigt mycket på t ex vart du blir träffad, från vilken vinkel, avstånd och även hur känslig man är. Avståndet är det som har störst betydelse.


På Paintball center har vi satt 5 meter som minimiavstånd, skjuter någon från ett kortare avstå tas denne spelare av banan för regelbrott.Går färgen bort?

Ja, färgen är vattenlöslig och går lätta att tvätta bort i en vanlig tvättmaskin.

Försök dock att tvätta kälderna så fort som möjligt då viss blekning kan uppstå om man väntar för länge.Vad är kulorna gjorda av?

Skalet är gjort av gelatin och fyllningen är en blandning av ”socker” och färgpigment.

Kulorna är 100% nedbrytningsbara av naturen och löses upp av regn på 48 timmar.Hur många ska man vara?

Man kan vara från 8—-> deltagare. Rekomenderat är att vara minst 8 personer.

Ni delas upp i lag om max 10 personer.Hur gammal måste man vara?

För att få spela Paintball med standard markörer (Tippmann 98 på bild ovan) så måste man vara minst 15 år gammal, är man yngre så sker spel med våra nya pumpmarkörer från 1 Juni 2021. Önskas spel med våra standardmarkörer för deltagare under 15år så måste man ha med sig målsman eller intyg från föräldrarna.Vad händer när man kommer till er och hur går det till?

När ni kommer blir ni först välkomnade av er instruktör/er. Därefter tilldelas ni kläder och instruktören går igenom säkerhetsreglerna. Ni delas sedan in i lag och får färgband för att kunna utskilja de olika lagen. Sist promenerar vi till spelfältet där vi går igenom bangränser och visar ”safezone”. Sedan är det bara att köra igång!


Varje spel tar ca 10 minuter, det håller vi på med så länge vi hinner eller orkar med.Betalning?

På plats tar vi kontant och kort (kort körs genom izettle kvitto skickas per mail). Alternativt kan vi även genomför kortdragning på våran gokartbana för att få ut ett papperskvitto på plats.